MORPHE 39A / Review & Swatches


Τρίτη και φαρμακερή και υπόσχομαι θα αργήσω πολύ να σε ταράξω στις παλέτες σκιών και δη στις Morphe. Αυτή είναι η 39Α, Dare to Create και την στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές ελπίζω να υπάρχει σε απόθεμα γιατί πρόκειται για limited edition των γιορτών που πέρασαν και κάτι πήρε το μάτι μου για last call.
Την 39A την ερωτεύτηκα από την πρώτη φωτογραφία που αντίκρισα, δεν διάβασα reviews, δεν μελέτησα swatches, δεν είδα βίνδεα, απλά την έβαλα στο καλάθι και άντε γεια. Μα δες εδώ, packaging full αναβαθμισμένο με τις χρυσές τις λεπτομέρειες δε θυμίζει Morphe για κανένα λόγο.
Το εσωτερικό μετράει και παραμετράει και εδώ βλέπουμε τριάκοντα και εννέα σκιές, οι 7 από αυτές στο κέντρο σε τεράστια pans, προορίζονται για χρώματα βάσης πάνω στα οποία θα χτίσεις το eye look σου και μεταβατικά χρώματα. Ωστόσο να ξέρεις μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και ως bronzers ή για να κάνεις κοψίματα. Στο σύνολο τους, 25 σκιές είναι ματ και 24 μεταλλικές. Οι 2 πρώτες σειρές έχουν περισσότερο θερμά χρώματα σε αντίθεση με τις 2 κάτω που έχουν ψυχρότερες αποχρώσεις. Ααααληλούιιια! Όπως ορίζει η παράδοση, κάπου εδώ ακολουθούν τα swatches επάνω στον Kάσπερ το φαντασματάκι. (όχι σε μένα, προσέλαβα ντουμπλέρ)

Το δήλωσα εξαρχής πως αυτή την παλέτα την αγάπησα και την ξεχώρισα και τώρα θα σου πω γιατί. Αρχικά είναι η τιμή της περίπου στα 36 ευρώ (λιγότερο από ευρώ ανά σκιά) σε σχέση με την τρελή ποσότητα που περιέχει και σε συνδυασμό με  την απόδοση των σκιών που είναι εκπληκτική. Μιλάμε για τρελό pigmentation, και υφή βιτάμ που τις κάνει να δουλεύονται πανεύκολα. Έπειτα είναι το ότι δεν είναι ακόμα μία κοκκινωπή παλέτα (όχι άλλο κάρβουνο) αλλά έχει πολλά χρώματα για να παίξεις και να πειραματιστείς χωρίς να σε περιορίζει σε θερμές αποχρώσεις. Συνδυαστικά και με φαντασία μπορείς να κάνεις άπειρα looks και είναι ιδανική για τσιρλιμπουρδίσματα με χρώματα, ας είναι και αυτό το λίγο το μπλε σβήσιμο στην κάτω γραμμή του ματιού.  (ως εκεί τολμώ η βασικιά). Φυσικά έχει και τα μειονεκτήματα της, γιατί ουδείς άσφαλτος όπως είπε και η φίλη Λέηδι, και πρώτο και πιο ενοχλητικό, η απουσία ανοιχτών χρωμάτων. Δεν έβαλαν οι χριστιανοί μια σκιά ματ για σετάρισμα του primer, ούτε μια λαμπερή για highlighting εκεί που σκάει μύτη η τσίμπλα και φυτρώνει η τρίχα του φρυδιού για να σου χαλάσει το σχήμα. Κατά τα άλλα, το μέγεθος της είναι εξαιρετικό αλλά όχι για σένα τον ταξιδιάρη γιατί είναι γκουμούτσα. Τέλος, οι σκιές έχουν αρκετό fall out, όπως και της Jaclyn που στα λεγα προχθές, οπότε γίνεσαι ουράνιο τόξο αν δεν προνοήσεις να κάνεις τη βάση μετά τα μάτια. Αν μου έλεγες να επιλέξω μία από τις τρεις παλέτες για τις οποίες σε πρήζω μέρες τώρα, αυτή εδώ έρχεται πρώτη, η παλέτα της Jaclyn ακολουθεί και τελευταία έρχεται η 3502, η οποία είναι εξίσου καλή μα κομματάκι βαρετή. (μην βγάζετε άλλες κόκκινες παλέτες λέμε). Εγώ τώρα σε αφήνω και εσύ, αν έχεις φουλαρισμένη την paypal και πληρωμένη την ΔΕΗ, τον ΗΡΩΝ, την KEN βρε αδερφε, κάνε κλικ εδώ μπας και προλάβεις να την βάλεις στη συλλογή σου. Ματς λαβ and no more eyeshadow palletes- για αυτό το μήνα :p